Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Az MJVSZ támogatja a Rákóczi Szövetség programját Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. május 08.
A külhoni Magyar Iskolaválasztási Program támogatásáról és a Kárpát-medencei középiskolai kapcsolatok erősítéséről kötött megállapodást az Országházban a Megyei Jogú Városok Szövetsége és a Rákóczi Szövetség.
Tovább...
 
Négylábú tanársegédek: kutyás konferencia lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. május 08.
Konferenciát rendez jövő szombaton a tíz éves Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület. Az előadások között szó lesz a terápiás kutyáknak a gyógy- és fejlesztőpedagógiai, illetve a hospice-ellátásban működő gyakorlatairól is. A rendezvényre az egyesület oldalán lehet jelentkezni, a Viktória Rehabilitációs Központban mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Nőnek lenni, nőnek maradni Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. május 08.
A mai párkapcsolatok problémái és esetleges megoldásai kerülnek terítékre a Barátság mozi június 19-i Csajos estjén. A filmvetítéssel egybekötött beszélgetés ezúttal a család és a karrier, a nők önmegvalósításának témáját járja körbe; a meghívott előadók Gedő Ágnes szakpszichológus és Bornemissza Katalin pszichológus. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után a Dumplin’ – Így kerek az élet című amerikai zenés vígjátékot, életrajzi drámát vetíti a város mozija.
Tovább...
 
A Deák Dénes-ösztöndíjasok kutatásaiból rendeztek konferenciát Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. május 08.
Konferenciát rendeztek a Városházán Deák Dénes emlékére: a műgyűjtő, művészeti író – aki vagyonát Székesfehérvárra hagyta – most lenne 88 éves.
Tovább...
 
"Át szeretnék valamit adni a tér- és idő feletti szellemiségből" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. május 07.
„Fő motivációm az alkotás során a szellemi törekvés. Nem művésznek tartom magam, hanem önmagam meghaladására törekvő embernek, aki mindig feljebb és előre törekszik. A művészet számomra csak eszköz és az elkészült mű csak a benső világomban elért sikereket, vagy sikertelenséget tükrözi.” (Barcsa-Turner Gábor)
Tovább...
 
Nézze meg akár ingyen a Feszty-körképet! Nyomtatás E-mail
Írta: Kodácz Csengele   
2019. május 06.
125 éve adták át a nagyközönségnek a Feszty-körképet. Az évfordulóra emlékezve 2019. május 12-én, vasárnap féláron, minden 125. előjegyzett vendég pedig ingyenesen nézheti meg a monumentális alkotást!
Tovább...
 
Abroncsvásárlás: így válasszuk ki a megfelelőt! Nyomtatás E-mail
Írta: Tölgyi Krisztina   
2019. május 06.
A korán jött tavasz a nyári gumi használat felé tereli az autósokat. A Bridgestone statisztikái szerint ilyenkor több mint 300.000 gépjármű tulajdonos vásárol új nyári abroncsot, ugyanakkor 10-ből 2 autós még júniusban is téli gumit használ. Ez nemcsak balesetveszélyes, de hosszabb távon a pénztárcánkat sem kíméli. A vállalat szakértői szerint a megfelelő abroncsok kiválasztása kihívást jelenthet a vásárlóknak, de néhány egyszerű tudnivalóval leegyszerűsíthetjük a döntést.
Tovább...
 
Tavaszi megújulás az erkélyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. május 06.
Oly’ gyorsan omlik rá a nyár a tavaszra, hogy az ember már csak azt veszi észre: az erkélyen sütteti arcát a Nappal, s gondolatai a tengerparton járnak, forró homok és egzotikus pálmafák között. De midőn beúszik egy felhő a képbe, a szemek kinyílnak, s jön a döbbenet: az erkély bizony renoválásra szorul…
Tovább...
 
Látogatóban hazánk legnagyobb szürke nyárfájánál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. május 06.
9,1 méteres törzskerülettel, 18 méteres magassággal, 150-330 év közötti életkorával Magyarország legnagyobb – ismert – példánya a vajali nagy szürke nyárfa. S ha már itt található a közelben – Székesfehérvártól fél óra autóval és hozzá tíz perc dzsungeljárás, legalábbis esős időben, a cipőbe bebugyogó lápos vízben cuppogva – hát persze, megnéztem én is ezt a szépséget!
Tovább...
 
Fogyhatunk-e a banándiétával? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. május 06.
A banánt szinte mindenki szereti. A diétából viszont általában száműzni kényszerülünk, mert félünk magas kalória-tartalmától. Létezik azonban egy diéta, mely alapja ez a finom gyümölcs, és követői szerint fogyást eredményez…
Tovább...
 
Együttműködési megállapodás Székesfehérvár jövőjéért Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. május 06.
Ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá Székesfehérvár Önkormányzata, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar és a Prosperis Alba Kutatóközpont. Az aláírást megelőző sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester, Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita dékán és Csanády László ügyvezető számolt be a részletekről.
Tovább...
 
<< Első < Előző 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9109 - 9119 / 20492